Schijf van vijf

De Schijf van Vijf is een zeer handig hulpmiddel waarmee je in een oogopslag hoe en wat je kunt eten voor een gezonde voeding. De 5 vakken uit de schijf laten zien met wat voor soort producten je goed en gezond kunt eten. Het beste is wanneer je elke dag enkele producten kiest uit elk vak. Probeer hierbij zo veel mogelijk te variƫren. De aanbevolen hoeveelheden geven je een beeld van hoeveel je ongeveer uit de vakken zou moeten eten.

De 5 regels geven aan waar je extra op moet letten bij het kopen, koken en bewaren van je eten.

Gezond eten is erg belangrijk om zo alle voedingsstoffen te verkrijgen die nodig zijn voor het hebben en houden van een gezond lichaam. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf, is hierbij een goed uitgangspunt.

Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht en lichaam. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker.

Schijf van Vijf