Spieren opbouwen

Een goede en gezonde manier om aan te komen in gewicht is het doen van krachttraining. Door gezond en veel te eten en met gewichten aan het werk te gaan is het mogelijk om in gewicht aan te komen.e slag te gaan, kun je aankomen. Je krijgt meer calorie├źn binnen dan je verbruikt. Door het trainen met gewichten stimuleer je je spieren om sterker te worden en om te groeien. Hierbij speelt je goede voeding een belangrijke basis als bouwstoffen voor je spieren. Het gevolg is gewichtstoename zonder aanzetten van overtollig vet. Tenslotte wegen spieren meer dan vet.

Denk bij krachttraining echter niet gelijk aan bodybuilders die zo breed zijn dat ze nauwelijks meer door de deur passen. Zo is het ook gewoon mogelijk om door krachttraining je spieren te laten groeien en er gezond uit te zien zonder er gespierd uit te zien. Dit geldt zeker voor vrouwen. Het is zeer goed mogelijk om gewoon lekker bezig te zijn met gewichtjes zonder gelijk gespierd te worden. Daarnaast hebben vrouwen niet echt aanleg om snel en erg gespierd te raken.

Wat betreft mannen kunnen deze zo lang door trainen dat zij zich kunnen scharen bij de eerder genoemde groep van bodybuilders. Hierbij is het ook zeer goed mogelijk om zoveel spieren te kweken en hiermee gewichtstoename te stimuleren dat de BMI wijzer overgewicht aangeeft. Echter is dit natuurlijk een heel ander geval dan overgewicht door vet en is dit totaal niet ongezond. Houdt dit altijd in je achterhoofd bij het doen van dit soort wijzers en testjes.

Cardio

Wij raden af om niet tot weinig cardio te doen. Hierdoor zult u namelijk meer energie verbruiken terwijl het al lastig genoeg kan zijn om genoeg voeding binnen te krijgen om aan te kunnen komen in gewicht. Wilt u toch cardio doen? Beperk dit dan tot oefeningen gericht op uw conditie en niet op die van vetverbranding.

Gebruik van weightgainers

Om makkelijker aan je dagelijkse voedingsstoffen en calorien te komen voor gewichtstoename is het mogelijk om weightgainers te gaan gebruiken. Deze shakes, die soms ook wel mass gainers genoemd worden, zijn vet arme shakes die vol zitten met koolhydraten, eiwitten en andere goede bouwstoffen. Deze shakes die als toevoeging naast de gewone voeding gebruikt dienen te worden zorgen ervoor dat je makkelijker in gewicht aan kan komen zonder super veel te moeten gaan eten bovenop je gewone voeding. Het voordeel van deze shakes is dat je er een vol gevoel van krijgt en dus minder snel trek zal hebben in bijvoorbeeld een ongezonde snack!

Er zijn vele soorten en merken weightgainers te koop. Elk hebben hun eigen prijs, kwaliteit en smaak. Het is persoonsafhankelijk welke weight gainer jij lekker en goed zal vinden.