Stappen op een rijtje

1. Eet gezond; Junkfood is ongezond, ook voor dunne personen. (De kans op suikerziekte en hart- en bloedvat problemen neemt toe door de vele verzadigde vetten en transvetzuren. Tevens is junkfood niet de oplossing voor een gezonde en blijvende gewichtstoename.

2. Houd je dagelijkse voeding bij gedurende enkele weken; Noteer wat je eet en hoeveel calorieën je hiermee binnen krijgt. Dit kan met pen en papier. Een handigere manier is het gebruik van speciaal ontwikkelde smartphone applicaties. Een andere mogelijkheid is het gebruik van de Eetmeter van het Voedingscentrum.

3. Doe aan krachttraining; Door goed te eten en krachttraining te doen is het gemakkelijker om aan te komen in gewicht door de toename van spiermassa. Daarnaast stopt of beperkt u de hoeveelheid cardio.

4. Beperk je aantal eetmomenten per dag; Eet maximaal drie keer per dag grote hoeveelheden waarbij je voldoet aan je persoonlijke caloriebehoefte. Lukt dit niet, eet dan drie keer per dag normale hoeveelheden in combinatie met driemaal per dag een weightgainer shake.

Een andere mogelijkheid is om vijf á zes keer per dag te eten waarbij je voldoet aan je caloriebehoefte.

5. Ga minder eten wanneer je gewenste gewicht bereikt is; Houd dit vol totdat je gewicht redelijk stabiel blijft. Blijf gewoon goed, gezond en net zo vaak eten zoals je de afgelopen periode al gedaan hebt. Alleen verlaag je per maaltijd nu de hoeveelheid en/of calorie inname. Het is van belang om regelmatig te controleren of je niet weer afgevallen bent. Aangeraden wordt om ook je krachttraining gewoon te blijven doen.